Skip to main content

Sofiaopisto

Opiston henkilöstö

- Kantola, Minna, FM,KTM,
toiminnanjohtaja
minna.kantola@sofiaopisto.net
puh. (+34) 666 405 832

- Pradas Linden, Miguel, opistosihteeri (kesän ajan Emilia Tuukkanen)

- Nykänen, Toni, iltavahtimestari

info@sofiaopisto.net

puh. (+34) 952 462 544

- Nakkach, Samira, siistijä

 

Espanjan kielen opettajat: 

- Alba Nieminen, Susana,   espanjan kielen opettaja aikuisille sekä lapsille.

- Haavisto, Merika,FM

Tällä lukukaudella minulla on Sofia-opistolla espanjan iltakursseja sekä suomen kielen ja englannin kielen pienryhmiä. 

Tervetuloa tutustumaan espanjan kieleen, kulttuuriin ja yhteiskuntaan!

- Kinnunen Alguacil, Satu, FM:

Valmistuin Turun yliopistosta espanja pääaineenani ja olen myös suorittanut opettajan pedagogiset opinnot. Olen toiminut espanjan kielen opettajana vuodesta 1998 lähtien ensin Suomessa kansalaisopistoissa, lukiossa ja myöhemmin Espanjassa. Sofia-opiston opettajana olen ollut lähes sen alkumetreiltä lähtien. Tänä vuonna kurssejani ovat mm. matalan kynnyksen Kahvitellen espanjaa, jossa opiskelemme kielen alkeita ja jutustelemme Espanjan arjesta suomeksi, kieliklinikkaSin papel ni boli. Kaikilla kursseilla innostan opiskelijoita kommunikoimaan huolehtimatta kieliopin kiemuroista!

- Koskela Oliva, Anna-Maija, diplomada en lengua española

Olen toiminut espanjan kielen opettajana Sofia-opistolla vuodesta 2006 lähtien. Opetan alkeis- ja jatkokursseja sekä keskustelukursseja. Kielten opettajana pyrin herättämään opiskelijoiden motivaatiota uuden oppimiseen. Pidän digitaalisuuden myötä tulleista uusista opetusmahdollisuuksista. Tärkeää työssäni on vuorovaikutus, kielellisten valmiuksen kehittäminen ja oppimisen ilon ylläpitäminen.

- Soto López, Eva,   licenciada en lengua española 

Olen kotoisin Baskimaasta. Siellä suoritin kasvatustieteen maisterin tutkinnon. Sain suuren kutsumukseni Lontoossa 90-luvulla, mistä lähtien olen opettanut espanjan kieltä.

Olen asunut ja työskennellyt Fuengirolassa yli 14 vuotta ja Sofia-opiston kanssa tehnyt yhteistyötä lähes siitä lähtien kun se perustettiin. Minun opestustapani on keskitttyy siihen, että opiskelija  heti ensimmäisestä hetkestä puhuu espanjan kieltä. Sofia-opistolla opetan alkeistasolla espanjan kieltä. Käytän kirjoja, monisteita, audiovisuaalista materiaalia, erilaisia leikkejä ja omaa materiaalia, jotta oppilaan olisi helppo oppia espanjaa. 

 

Liikunnanohjaajat: 

- Dewald, Sari, (ft amk, tanssitaiteen MA, pilatesohjaaja)

Olen ohjannut lattia- ja laitepilatesta 18 vuotta Suomessa ja ulkomailla. Sofia-opistossa jo kymmenen vuotta. Sydämen asia minulle on ihmisten hyvinvointi ja elämän ilo. Toimin vierailevana opettajana myös TEAK:ssa Helsingissä

- Formulahti Suvi,   liikunnanohjaaja

Olen 32-vuotias nainen Ylöjärveltä kotoisin. 

Olen Aurinkorannikon uusi/vanha tuttavuus. Ensimmäisen kerran saavuin tänne 2013 ja työskentelin ravintola-alan parissa. Ihastuin Espanjaan mutta työskentely ravintola-alalla ei oikein tuntunut antoisalta enää joten päätin vaihtaa alaa. 2015 lähdin opiskelemaan Suomeen, suoritin liikunnanohjauksen peruskurssin Vierumäellä ja fysioterapeutin tutkinnon Savonlinnassa. Nyt olen rantautunut rannikolle pysyvästi ja harrastuksiini kuuluu monenlainen liikunta kuten brasilialainen jiu-jutsu, kahvakuulailu ja aurinkoisesta ilmasta nauttiminen. Luonteeltani olen iloinen ja ulospäinsuuntautunut. Ohjauksessa tärkeimpinä seikkoina minulle ovat kannustus ja rohkaisu. Liikunnan pitäisi olla mukavaa, ei pakkopullaa. Kehotan ihmisiä kokeilemaan rohkeasti uusia lajeja ja harrastuksia, joskus kun se oikea juttu löytyy niin se voi viedä mukanaan! Toivotan kaikki lämpimästi tervetulleeksi tunneilleni iästä tai koosta riippumatta! Ohjaan Sofia-opistolla tanssien tasapinoa -tuntia

- Hanén, Liisa,  liisa.hanen@joogaohjaaja

- Kataja-Rahko, Jukka, liikunnanohjaaja

- Nyholm, Jan, liikunnanohjaaja 

Olen aloittanut kuntonyrkkeilyn ohjaajana Sofia-opistolla tänä keväänä. Olen harrastanut nyrkkeilyä reilut 40 vuotta ja  nykyään toimin valmentajana. Kilpaurallani on useita Suomen ja Pohjoismaiden mestaruuksia niin amatööri- kuin ammattinyrkkeilyn puoleltakin. Ohjaan Sofia-opiston tunteja opiston lähellä sijaitsevalla Coliseo-salilla Nuriasolin  kiinteistössä. Toivotan tunneille tervetulleiksi niin miehet kuin naisetkin. 

- Tuukkanen, Emilia 
liikunnanohjaaja

 

IT-taidot: 

- Ahvenniemi, Sami, datanomi

Muut kurssit: 

- Kauppi, J. Pekka, kuvataiteen opettaja

- Keskinen Jouko, teatterikurssin opettaja

- Leskinen, Tarja, laulun opettaja, sekä kuoronjohtaja

- Martela, Ella, kädentaitojen opettaja

 

Olen valmistunut kädentaitojen ohjaajaksi Kankaanpään Opistosta v. 2014. Olen ohjannut erilaisia kädentaitokursseja sekä lapsille että aikuisille. Sofia-opistossa olen opettanut syksystä 2017. Kursseillani pyrin ottamaan jokaisen huomioon ja opetan vaikka kädestä pitäen. Tärkeintä on kuitenkin innostava yhdessä tekeminen sekä oppimisen ilo. Kurssien lisäksi vedän myös hyvin suosittua neulekahvilaa.

 

- Ehnqvist, Tarja, KT,TM, Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto, akateemisen tsemppiryhmän vetäjä.

 

Yhteistyökumppanit/kouluttajat:

Segura Communications

Kouluttajana toimii

- Segura López, Jorge,  diplomado 

 

Olen suomea puhuva espanjalainen. Takana on yli 20 vuotta kokemusta kielen opetuksesta.Erikoistuin Suomessa verkko-opetukseen ja opetukseen liittyviin sähköisiin palveluihin. Olen toiminut myös ammattikoulun opettajien kouluttajana sekä projektipäällikkönä eri Opetushallituksen rahoittamissa hankkeissa.

 

Kun en opeta kieliä, tanssin ja opetan argentiinalaista tangoa.

 

Tanssinopettajat:

 

- Lehtomäki, Susanna, KTM,

 

- Stråhlman, Marianna, flamenco-opettaja